ارسال پیامک / info@womenrightful.com
info@womenrightful.com
صیانت از حقوق زنان > همایش ها و نشست ها > نشست هم‌اندیشی نقش دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات

به گزارش روابط عمومی موسسه صیانت از حقوق زنان، نشست هم‌اندیشی با موضوع “دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات” به همت موسسه صیانت از حقوق زنان و اداره کل بین‌الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در آستانه روز ملی دختران برگزار شد.

در این نشست، دکتر خدیجه کریمی، مدیرکل بین‌الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های اداره کل امور بین‌الملل این معاونت افزود: تجربه موفق جمهوری اسلامی ایران در امر آموزش و آگاه‌سازی زنان در کشور، از جمله تجارب موفقی است که باید به عنوان الگویی موفق با جامعه جهانی به اشتراک گذاشته شود.

وی ادامه داد: بسط فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال‌های اخیر از طریق افزایش فرصت‌های تحصیلی برای زنان در کشورمان و در پی آن افزایش فرصت‌های اقتصادی و اشتغال برای زنان در حوزه توانمندسازی آنان، تاثیرگذار بوده است.

همچنین دکتر سیده عاطفه موسوی، مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور بانوان نیز، با تاکید بر وجود مزیت نسبی چشمگیر در فضای علوم مرتبط با فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) برای حضور، توانمندسازی و اشتغال زنان گفت: اشتغال دیجیتال، اقتصاد خانواده‌محور است و یقینا فرصت شغلی و درآمدزایی بسیاری در پی دارد.

وی افزود: به دلیل فرآیند پیچیده و زمانبر تبدیل ایده به محصول، فقط با تداوم حیات علمی و پژوهشی زنان در عرصه فاواست که می‌توان اشتغال و تولید محصول را انتظار داشت.

همچنین در این نشست، شادجو، نماینده معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در زمینه فعالیت‌های ترویجی، آگاهی‌سازی و توسعه فناوری‌های نوین در کشور، به ارائه گزارشی از برگزاری ۷ دوره موفق رویداد توانمندسازی کیمیا پرداخت.

وی افزود: علی‌رغم وجود دستاوردهای چشمگیر و اقدامات تاثیرگذار نهادهای متولی در این حوزه متاسفانه انعکاس دستاوردها بسیار کمرنگ است.

همچنین از جمله دستاوردهای قابل تحسین در حوزه زنان و خانواده، افزایش بهره‌وری و درآمدزایی خانواده‌های روستایی و عشایر کشور توسط وزارت جهاد کشاورزی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده مرکز فناوری وزارت آموزش و پرورش نیز، با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی ایران آموزش رایگان و فرصت‌های آموزشی برای دختران و پسران برابر است، افزود: راه‌اندازی سامانه شاد از تجارب موفق کشور در حوزه آموزش مجازی است.

سمانه یزدانی، معاون بین‌الملل کمیسیون ملی یونسکو- ایران نیز، تعیین روزی خاص به منظور بزرگداشت زنان و دختران جوان در حوزه‌های مرتبط با فاوا را در راستای هدف جریان‌سازی  زنان در حوزه فناوری‌های نوین ضروری دانست.

در ادامه، مدیر موسسه صیانت از حقوق زنان با اشاره به گزارش دبیرکل سازمان جهانی مخابرات در موضوع مهارت‌های دیجیتال زندگی برای زنان، گفت: دولت‌ها باید ضمن احترام و حمایت از حقوق زنان در سراسر جهان، به ترویج و آگاهی‌بخشی نسبت به حقوق و مسائل مورد نیاز زنان بپردازند.

وی که به نمایندگی از جامعه مدنی کشور در این نشست حضور داشت، با اشاره به چالش اساسی کمبود سواد رسانه در جامعه گفت: بروز خشونت در بستر مجازی، تهدیدی است که اشتغال و فعالیت اقتصادی در بستر سایبری را با تهدید مواجه می‌کند، لذا امنیت سایبری برای مشاغل خانگی از درخواست‌های جامعه زنان کشور است.

در این نشست که نمایندگان دستگاه‌های اجرایی متولی و سازمان‌های مردم نهاد به تبادل نظرات و گفتگو پرداختند، با استناد به پژوهش‌های بین‌المللی انجام گرفته سازمان ملل متحد که فناوری اطلاعات و ارتباطات را بر حضور اجتماعی و توانایی اقتصادی زنان دارای تاثیر شگرف می‌داند، با توجه به نگاه ویژه گفتمان جمهوری اسلامی به دو مقوله آگاهی‌بخشی و توانمندسازی جامعه زنان، بهره‌گیری از ظرفیت بالقوه زنان در برنامه‌های اجرایی نهادهای متولی مور تاکید قرار گرفت.

پاسخ بدهید