ارسال پیامک / info@womenrightful.com
info@womenrightful.com
صیانت از حقوق زنان > همایش ها و نشست ها > همایش افشای حقوق بشر آمریکایی

به گزارش روابط عمومی موسسه صیانت از حقوق زنان، روز هشتم تیرماه همایش «افشای حقوق بشر آمریکایی» با سخنرانی «دکتر کاظم غریب آبادی» معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، «استاد رحیم‌پور ازغدی» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد حوزه و دانشگاه، «زهره الهیان» رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و با حضور مقام‌های رسمی، کارشناسان دانشگاهی، برگزیدگان همایش افشای حقوق بشر آمریکایی و شماری از خانواده‌های شهدا و علاقه‌مندان به موضوع حقوق بشر آمریکایی، به همت مؤسسه صیانت از حقوق زنان و همکاری تعدادی از دانشگاه‌ها از جمله: اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشکده امنیت ملی دانشگاه عالی دفاع ملی، انجمن علمی فقه و حقوق دانشگاه الزهرا (س)، انجمن مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران، گروه پژوهشی چهره دیگر حقوق بشر معاونت پژوهشی دانشگاه اصفهان و تعدادی از سازمان‌های مردم‌نهاد مانند: کانون تکریم زن و خانواده و جامعه الزهرا قم از ساعت ۹ الی ۱۲:۳۰ در تالار ایوان شمس برگزار شد.

سخنرانی دبیر علمی همایش

در ابتدای این مراسم «دکتر مهدیه شادمانی» دبیر علمی این همایش گزارش اقدامات دبیرخانه همایش حقوق بشر آمریکایی را ارائه نمود:

اقدام جنایتکارانه نظامیان آمریکایی در حمله به هواپیمای مسافربری ایران در ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷ منجر به نامیدن این روز به نام افشای حقوق بشر آمریکایی شده است. شهادت ۱۷ هزار شهید ترور و شهیدان جنگ تحمیلی و مجموعاً ۷۰۰ هزار شهید ایرانی که با حمایت‌های آمریکا صورت گرفت، نقض آشکار حقوق بشر محسوب می‌شود. نقض گسترده حقوق ملت ایران بر اثر تحریم‌های ظالمانه تنها بخشی از مصادیق اقدامات ضد انسانی آمریکا است. از این رو با توجه به اهمیت افشای جنایت‌های آمریکا، مؤسسه صیانت از حقوق زنان به‌عنوان یک مؤسسه مردم‌نهاد که دارای مقام مشورتی از سازمان ملل متحد است، تصمیم گرفت تا طبق روال سال‌های گذشته همایش تخصصی حقوق بشر آمریکایی را با محورهای حقوق بشر آمریکایی و حق حیات، حقوق بشر آمریکایی و تروریسم، حقوق بشر آمریکایی و شکنجه، حقوق بشر آمریکایی و تحریم، حقوق بشر آمریکایی و کودکان و زنان و حقوق بشر آمریکایی و حق آزادی برگزار نماید.

سخنرانی دکتر کاظم غریب آبادی

«دکتر کاظم غریب آبادی» معاون امور بین‌الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه این‌چنین بیان کردند:

اعتقاد جمهوری اسلامی ایران حمایت از حقوق بشر است و این یک سیاست ضروری برای ماست؛ ما در داخل در جهت حمایت از حقوق بشر فعالیت می‌کنیم، اما توجه و نگاه دیگرمان به کشورهای آمریکایی و غربی است که خود را سردمدار حقوق بشر می‌دانند، اما به خود اجازه می‌دهند، علیه بشریت هر کاری انجام دهند و سپس سایر کشورها را به رعایت حقوق بشر توصیه ‌کنند و برای دیگر کشورها پرونده بسازند.

** حقوق بشر یکی از ابزارهای آمریکا برای سلطه بر جهان

ما با این کشورها کار داریم، وضعیت حقوق بشر در این کشورها بسیار اسفناک است؛ آمریکا ادعا می‌کند، جلودار حقوق بشر در دنیا است اما وضعیت حقوق کودکان و دیگر موضوعات حقوق بشری در داخل کشور آمریکا نشان می‌دهد که حقوق بشر یکی از ابزارهای آمریکا برای سلطه برجهان است. آمریکایی‌ها ابزارهای مختلفی دارند تا هر کشوری که با آن‌ها مشکل داشته باشد با پرونده‌سازی برای آن کشور و استفاده از یکی از این ابزارها آن‌ها را وادار به رعایت‌های استانداردهای مدنظر خود کنند؛ اما در داخل این کشور حقوق بشر رعایت نمی‌شود چه برسد به تعهدات بین‌المللی.

**کشته‌شدگان خشونت اسلحه بیش از تلفات خارجی

من در سه حوزه مباحث حقوق بشر در آمریکا را بررسی می‌کنم؛ این هفته زمان بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی است و باید جنایت آمریکا چه در داخل این کشور چه علیه کشورهای دیگر و خارج از آن مورد بررسی قرار گیرد و با پرداختن به مصادیق نقض شده، آمریکا را رسوا کرد. در سطح ملی آمریکایی‌ها با خشونت اسلحه مواجه هستند، خشونت اسلحه حق حیات در حوزه حقوق بشر را تضعیف می‌کند. حق حیات در ۴۰ سال گذشته با نقض جدی در داخل آمریکا مواجه شده است و در آمریکا بیش از ۳۵ هزار نفر در سال جانشان را براثر استفاده از اسلحه از دست می‌دهند و آمار کشته‌شدگان اسلحه در داخل کشور بیش از تلفات این کشور در جنگ‌های خارجی است.

نکته دوم رفتار بسیار بد آمریکا در حوزه میزبانی و پناهندگی است. پناهندگان بسیاری در ایران وجود دارند و هزینه سنگینی بر ما تحمیل‌شده و آمریکا مرتب ایران را در زمینه‌های میزبانی از پناهندگان مورد هجمه قرار می‌دهد، اما باید توجه داشت که آمریکا ناقض اصلی حقوق پناهندگی در دنیا است و سیاست‌های آن‌ها باعث شد که بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ کودک مکزیکی در مرز مکزیک و آمریکا از والدین خود جدا شوند و این به دنبال تصمیم ترامپ درباره عدم ورود اتباع خارجی به خاک این کشور بود که پناهندگان با بازداشت و مشکلات و محدود کردن بسیاری مواجه شدند.

** آمریکا بزرگ‌ترین زندان دنیاست!

در خصوص زندان‌ها باید بگوییم، در آمریکا بیش از ۲ میلیون نفر زندانی وجود دارد که نسبت زندانی‌ها بیش از هر کشور دیگری در دنیا است. آمریکا بزرگ‌ترین زندان دنیاست و بیشترین بدرفتاری با زندانیان در آمریکا گزارش شده است. تبعیض نسبت به رفتار رنگین‌پوستان در آمریکا و رفتار خشن با بومی‌ها سه برابر بیش از دیگر اتباع آمریکایی در این کشور دیده می‌شود و وضع بهداشتی و رفتار با زندانیان در آمریکا بسیار اسفناک است و سالانه ۴ هزار نفر زندانی در آمریکا در اثر وضعیت بد بهداشتی می‌میرند.

چنین آماری بسیار تکان‌دهنده و اسفناک است. در کشورهای دیگر اگر چنین آمار مرگ‌ومیر در زندان‌ها وجود داشته باشد، آمریکایی‌ها ندای حقوق بشر سر می‌دهند، اما چرا در آمریکا نسبت به این تضییع حقوق بشر سکوت شده است؟ تبعیض نژادی در آمریکا بسیار بالا است. هم افراد بسیاری به خاطر این تبعیض کشته‌شده‌اند و هم در حوزه کار، درآمد و حقوق اجتماعی رنگین‌پوستان و سیاه‌پوستان و سفیدپوستان تفاوت زیادی دارند. همچنین آمریکایی‌ها خود را دموکرات و اهل تسامح در مذهب معرفی می‌کنند، اما آن‌ها علیه اقلیت‌های قومی و مذهبی رفتار می‌کنند. در جدیدترین آمار ۸۲ درصد از مسلمانان آمریکایی اظهار کردند که در معرض تبعیض از نظر دینی قرار گرفته‌اند. در حوزه خشونت علیه زنان باید بگوییم که سالانه ۱۸۰۰ نفر از زنان آمریکایی به قتل می‌رسند.

آمریکایی‌ها سالانه گزارش وضعیت حقوق بشری به دنیا ارائه می‌کنند، اما باید آن‌ها گزارشی درباره خود بدهند که چرا بیش از ۷۰ درصد زنان آمریکا خشونت فیزیکی و یا جنسی را تجربه کرده‌اند و این یک فاجعه برای یک کشور است. همچنین شکاف بین طبقاتی در آمریکا بسیار بالا است. آن‌ها در حوزه ملی با چالش‌های بسیار زیادی در حوزه حقوق بشر مواجه هستند. در حوزه حقوق بشر بین‌المللی نیز تاریخ آمریکا پر از کودتاهای این کشور در داخل خاک کشورهای دیگر است. تاریخ این کشور سرشار از تجاوز و تهاجم و کشتار مردم دیگر کشورها است. آن‌ها در ویتنام ۴ میلیون نفر را قتل‌عام کردند که نیمی از آن‌ها غیرنظامی بودند. در عراق دو میلیون نفر در اثر حمله آمریکا کشته شدند که بخشی از آن‌ها به خاطر تحریم‌های آمریکا علیه عراق بود. در دوره‌ای ۲۷ میلیون نفر از آمریکایی‌ها را سرخپوستان تشکیل می‌دادند که بیشتر آن‌ها را کشتند. همچنین آن‌ها ۱۴ میلیون برده از آفریقا به کشور خود منتقل کردند که تنها دو میلیون نفر از آن‌ها در حین انتقال از آفریقا به آمریکا در کشتی کشته شدند. همچنین آمریکا دست پری در کشتار مردم ژاپن و استفاده از سلاح اتمی دارد.

آن‌ها اولین بمب اتمی را ساختند و استفاده کردند و بیش از ۳۰۰ هزار نفر ژاپنی در اثر این حمله کشته شدند. آن‌ها در حمله به افغانستان باعث مرگ ۷۰ هزار نفر شدند. همچنین درباره همسایگان خود باعث مرگ ۲۰۰ هزار نفر از مردم همسایه خود شده‌اند. با این وضع آیا آمریکا صلاحیت دارد که حرف از حقوق بشر بزند؟

** آمریکا شریک جرم اسرائیل است!

زندان‌های گوانتانامو و ابوغریب نیز مملو از افراد بی‌گناه متعددی است که با بدترین نوع شکنجه‌ها مواجه بودند، شکنجه‌هایی که در این زندان علیه زندانیان به کار بستند بی‌سابقه‌ترین و وحشیانه‌ترین شکنجه‌ها در طول تاریخ است. شکنجه‌های بی‌رحمانه و فاجعه‌آمیز بود. از سوی دیگر تحریم‌های یک‌جانبه‌ای که علیه کشورهای دیگر اعمال می‌شود و سردمدار آن‌ها آمریکا است، مغایر حقوق بین‌الملل و متون بین‌المللی است و ایران در رأس فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است و باعث به وجود آمدن فجایع حقوق بشری شده است.

همچنین در حوزه تروریسم آمریکا پرچم‌دار ایجاد و حمایت از گروه‌های تروریستی است، در هر گوشه‌ای از جهان که تروریستی وجود دارد، آمریکا از آن حمایت می‌کند و آن را به وجود آورده است؛ داعش النصره و القاعده بخش کوچکی است. همچنین عملیات پهپادی آمریکا علیه کشورهای دیگر باعث کشته شدن مردم بی‌گناه شده است. بعضی از اعضای مجلس سنا در آمریکا در نامه‌ای عنوان کرده بودند که در اثر ۱۴ هزار عملیات پهپادی این کشور ۴۸ هزار نفر از مردم بی‌گناه کشته شده‌اند.

همچنین حمایت‌های همه‌جانبه سیاسی اقتصادی امنیتی و اطلاعاتی آمریکا از رژیم صهیونیستی باعث شده است که هر جنایتی که این رژیم غاصب علیه همسایگان و فلسطینان اعمال می‌کند، آمریکا نیز در آن شریک باشد و مسئولیت آن بر عهده ایالات‌متحده قرار دارد. همچنین ۷۰ قطعنامه‌ای که علیه اسرائیل در شورای امنیت توسط آمریکا وتو شد، نشان‌دهنده وجود حمایت‌های همه‌جانبه آمریکا از این رژیم غاصب است. قطعنامه شورای حقوق بشر صرفاً برای استفاده ابزاری علیه کشورهایی مثل یمن، بحرین و سوریه استفاده می‌شود و آثار سیاست‌های مداخله‌گرانه آمریکا و حمایت از کودتاها در طول سالیان مختلف در کشورهای دیگر است.

** تحریم‌های آمریکا علیه ایران، علیه حقوق بشر است!

وجه سوم جنایت‌های آمریکا درباره ایران است، جنایت‌های آمریکا علیه کشور ما بسیار گسترده است؛ اول از همه تحریم که باعث به وجود آمدن آثار بسیار گسترده‌ای در داخل کشور ما شده است و انواع حقوق مردم ایران و به‌خصوص حق حیات مردم ما را در شرایط کرونا ضایع کرده است. آن‌ها با جان مردم ما بازی می‌کنند و با تحریم دارو و تجهیزات پزشکی و دارویی و همچنین ممانعت از واردات غذا دارو و کالاهای ضروری به کشور، حقوق بشر ایرانی‌ها را تضییع می‌کنند.

اگر ایران سیاست‌های مناسبی برای مدیریت تحریم نداشت، وضع بسیار فاجعه باری به وجود می‌آمد، اگر کمی از همین تحریم‌ها که در این سال‌ها علیه کشور ما توسط آمریکا اعمال‌شده است، علیه یکی از همین کشورهای اروپایی اعمال می‌شد آن کشورها با فروپاشی و مشکلات بسیار بزرگی مواجه می‌شدند. چگونه یک کشور می‌تواند ادعا کند که مردم یک کشور را از مهم‌ترین منابع درآمدی محروم می‌کند و صرفاً هدف خود را مقابله با نظام جمهوری اسلامی معرفی کند؟ این رفتار ضد حقوق بشری است و تحریم‌های آمریکا علیه ایران علیه حقوق بشر است. همچنین در حوزه تروریسم ما بزرگ‌ترین قربانی تروریسم در جهان هستیم، ۲۵ هزار نفر در ایران جان خود را در اثر حمله‌های گروهک‌های تروریستی که با حمایت آمریکا فعالیت می‌کنند، از دست داده‌اند؛ اما دنیا را برای تروریست‌ها ناامن خواهیم کرد و این تروریست‌ها را ردیابی می‌کنیم و از هر ابزاری استفاده می‌کنیم تا آن‌ها نتوانند به ملت ما ضربه بزنند.

آن‌ها بیش از ۳۰ ایرانی را به بهانه‌های دور زدن تحریم بازداشت و بعد با ادعاهای واهی با احکام سنگین زندانی کردند. آن‌ها چگونه می‌توانند ادعای حقوق بشر داشته باشند؛ درحالی که در جنگ تحمیلی بزرگ‌ترین حامی صدام، آمریکا بود و این همه خسارت، شهید و جانباز و از بین رفتن زیرساخت‌های کشور ما در دوران جنگ تحمیلی همه بر عهده این کشور جنایتکار است. همچنین ساقط کردن هواپیمای مسافربری کشورمان با ۲۹۰ سرنشین و کشتن مردم بی‌گناه و تقدیر از کسی که این کار را انجام داد، وجه دیگر حقوق بشر آمریکایی را نمایان می‌کند.

درهرحال سیاهه گسترده‌ای از اقدامات ضد بشری آمریکا وجود دارد که من از سازمان‌ها، پژوهشگران، شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی می‌خواهم که در قالب‌های متنوع و با استفاده از ابزارهای مختلف به افشای آن بپردازند. آمریکا باید در حوزه حقوق بشر و ادعایی که دارد مفتضح شود.

سخنرانی محمد بلندیان

«محمد بلندیان» یکی از ایرانیان زندانی‌شده در زندان ابوغریب، فردی که تحت شکنجه‌های بسیار شدید توسط مأموران آمریکایی در زندان قرار گرفته بود، در این مراسم به‌عنوان مهمان ویژه و شاهد ابوغریب به شرح تنها گوشه‌ای از این شکنجه‌ها پرداخت و گفت:

در سال ۱۳۸۲ به‌قصد زیارت عتبات وارد عراق شدم و بعد از زیارت کربلا به سمت زیارت کاظمین رفتم، اما با ورود به کاظمین شرطه‌های عراقی من را اسیر کردند. در آن زمان هنوز حزب بعث مستقر بود و در بدو ورود با ضربه و کتک پهلوی من را شکستند و بعد از آن من را به یکی از قصرهای صدام بردند که مرکز اطلاعات آمریکا بود، در آنجا حیاطی وجود داشت که در آن قفسه‌های آهنی قرار گرفته بود و هرکدام از این قفس‌ها به‌اندازه یک برانکارد جا داشت و داخل آن‌ها دوربین گذاشته بودند و سربازها دائماً ما را زیر نظر داشتند، ما زیر نظر این‌ها بودیم حتی برای دستشویی اجازه خروج از قفس را نمی‌دادند. ساعت‌ها دست و پای ما را می‌بستند و ما را به سینه روی زمین می‌خواباندند. بعد از ۳۰ روز من را به ابوغریب بردند و داخل کمپ‌هایی که در آن چادر زده بودند قرار دادند.

** اگر سگمان را بزنی، تو را می‌کشیم!

در این دو سال که من در آنجا زندانی بودم، حتی ده نفر را هم ندیدم که به آمریکایی‌ها حمله کرده باشند و به جرم حمله به آمریکایی‌ها زندانی‌شده باشند، همه مردم بی‌گناهی بودند که از خیابان و حتی در خانه خود ربوده و به زندان آورده شده بودند. چند نفر ایرانی هم در ابوغریب بودند. ما را بعد از چند روز به زندان انفرادی بردند. هوا بسیار سرد بود، یک شب صدای سگ شنیده می‌شد و سگ‌ها را به سمت سلول آوردند. صدای سگ هر لحظه نزدیک‌تر می‌شد، بعد از چند دقیقه من را بیرون آوردند و لباس من را خارج کردند، سگ را جلو آورد و من هر چه التماس می‌کردم، هیچ فایده‌ای نداشت سگ به‌قدری به من نزدیک شده بود که آب دهانش به‌صورت من می‌پاشید. سگ من را گاز گرفت و ناخودآگاه گردن سگ را گرفتم؛ اما آن‌ها گفتند اگر سگمان را بزنی تو را می‌کشیم. آن سگ قسمتی از پای من را کند. آن‌ها بعد از چند دقیقه پای من را بدون بیهوشی بخیه کردند. در طول بخیه روی سینه من با پوتین و چکمه ایستاده بودند و بعد از بخیه هم مجبورم کردند، سینه‌خیز تا انفرادی بروم؛ درحالی‌که کسی روی کمرم نشسته بود. این روز سخت‌ترین روز عمرم بود.

شب عید سال ۱۳۸۳ ما داخل کمپ‌ها بودیم و آن روز من اضطراب بسیار شدیدی داشتم، آن‌ها با مشکل جدیدی مواجه شده بودند و آن زیادی زندانی‌ها بود. من برای لحظاتی از چادر بیرون آمدم تا در مکانی که با آن حیاط می‌گفتند، قرار گیرم ناگهان صدای انفجاری آمد آن‌ها برای کم کردن از تعداد زندانیان در داخل چادرها خمپاره می‌انداختند و وقتی برگشتم تمام افراد داخل سلول‌ها قطعه‌قطعه شده بودند. خیلی صحنه وحشتناکی بود. بی‌گناهانی که زندانی بودند و نمی‌توانستند فرار کنند را این‌گونه قتل‌عام کردند. این خمپاره‌ها فقط داخل کمپ‌های زندانی‌ها انداخته می‌شد. یادم است وقتی این صحنه را می‌دیدم یک سرباز ژاپنی هم آنجا بود که با دیدن این صحنه بسیار متأثر شده بود و اشک می‌ریخت، اما در کنار این سرباز ژاپنی سه سرباز زن آمریکایی بودند که با لذت به بدن‌های قطعه‌قطعه زندانیان نگاه می‌کردند و هیچ رحم و عاطفه‌ای نداشتند. در یک سال و اندی که من را در ابوغریب نگه داشتند، دو بار هم افرادی به‌عنوان حقوق بشر آمدند تا از وضعیت ما با اطلاع شوند، اما من متوجه شدم که این‌ها همه ساختگی و دروغین است؛ چون یکی از این افراد که به‌عنوان حقوق بشر آمده بود، با یکی از سربازان شکنجه‌گر من گرم گرفته بود و از آن‌ها بود. من امروز بعد از ۱۹ سال از آزادی به این جمع آمده‌ام تا به همه بگویم که آمریکا آن چهره اتوکشیده و شیک نیست که شما در تلویزیون و رسانه‌ها می‌بینید، از نظر آمریکایی‌ها جز خودشان هیچ بشر دیگری وجود ندارند و در حق همه جنایت می‌کنند.

سخنرانی استاد حسن رحیم‌پور ازغدی

«استاد حسن رحیم‌پور ازغدی» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه دویست سال از تشکیل رژیم اشغالگر آمریکا می‌گذرد، این‌چنین بیان نمود:

**دولت آمریکا هم جعلی است.

به همان دلیل که اسرائیل غیرقانونی است و دولتی جعلی به حساب می‌آید، آمریکا نیز جعلی و اشغالگر است و دویست سال پیش آمریکایی‌ها با این شیوه حکومت خود را تشکیل دادند و امروز خود را به‌عنوان نماد مدرنیته غرب معرفی می‌کنند. این شیوه عبارت بود از جنگ‌های طبقاتی گسترده که وحشی‌ترین اروپایی‌ها در آمریکا انجام دادند و بزرگ‌ترین هولوکاست‌های تاریخ را در آفریقا و آمریکا شکل دادند. طبق آمار خودشان آن‌ها در دو قرن اخیر ۸۰ میلیون آفریقایی را کشتند و به بردگی گرفتند، از دو قرن پیش که آمریکا تشکیل شد تا به امروز به اعتراف منابع رسمی بیشتر تمدنی که قبل از ورود اشغالگران اروپایی در این کشور وجود داشت، همه نابود شدند و از هفتاد هشتاد میلیون جمعیت سرخپوست ساکن این کشور در آن زمان الان به ۲ تا ۳ میلیون نفر رسیده‌اند که همه یا فقیر هستند یا به حاشیه تمدن رانده شده‌اند.

** جای شهید و جلاد و ظالم و مظلوم عوض شده است!

قاره اروپا وحشی‌ترین قاره جهان است و هیچ قاره‌ای به‌اندازه اروپایی‌ها جنگ‌افروزی نکرده است و در این دویست سال به خاطر ثروت و قدرت جنگ‌های متعدد به راه انداخته‌اند و انسان‌های بی‌گناه زیادی را قربانی کرده‌اند. آن‌ها با این قتل‌عام گسترده در کشور خودشان و دیگر کشورها، متهم اصلی هستند، آمریکایی‌ها هفتاد هشتاد میلیون نفر را در ۴۰ سال اخیر از مردم جهان قتل‌عام کردند و بازهم می‌خواهند حقوق بشر را به دیگران آموزش دهند. به‌حق که جای شهید و جلاد و ظالم و مظلوم عوض شده است.

بعد از جنگ جهانی دوم که اروپا به سلطه آمریکا درآمد و سلطه آنگلوساکسون در اروپا و آفریقا و آسیا سایه افکند و غارت کشورها شروع شد تا الان ادامه دارد، تبعیض در آمریکا به شکل گسترده‌ای وجود دارد. آبخوری سیاه و سفید تا همین چند سال گذشته از هم جدا بود. سیاه‌پوست‌ها باید عقب اتوبوس می‌ایستادند، اگر یک پیرزن سیاه‌پوست در اتوبوس نشسته بود، باید به خاطر یک جوان سفیدپوست از جایش بلند می‌شد. وحشی‌گری‌های زیادی را در همین قرن بیستم از سوی آمریکا در سراسر جهان مشاهده کرده‌ایم. علاوه بر این به اختلاف طبقاتی و جنبش ۹۹ درصدی آمریکا توجه کنید که شهرهای اصلی آمریکا را گرفت، آن‌ها که مدعی حقوق بشر و فضای باز و گردش اطلاعات هستند؛ اما در این جنبش تمام فضای مجازی را بستند و باز الان ادعای معلمی حقوق بشر را می‌کنند.

**مافیای ترجمه در ایران

متأسفانه مافیایی وجود دارد که انتخاب می‌کند، چه کتاب‌هایی خارج از کشور چاپ شوند و به داخل ایران بیاید. بسیاری از کتاب‌های عالی که در مورد حقوق بشر در آمریکا و اروپا نوشته شده است، هیچ‌وقت ترجمه نمی‌شوند و به ایران نمی‌آیند و یک اتاق فرمان پشت ترجمه کتاب‌ها وجود دارد که چنین کتاب‌هایی نه‌تنها در ایران بلکه در دنیا نیز در دسترس نباشند. این کتاب‌ها و مقالات راجع به مصادیق آمار و مستندات نقص‌های تئوریک و فلسفی حقوق بشر در دنیای غرب است. ما باید در نشست‌های تخصصی داخلی و بین‌المللی به لحاظ مصادیق حقوق بشری بررسی کنیم و یقه غربی‌ها را بگیریم که این‌ها بزرگ‌ترین جنایت‌ها را در حق زنان و کودکان و مهم‌تر از همه خانواده به ‌کار برده‌اند. مهم‌ترین حق کودک حق مشروع بودن است، الان در دنیا شهرهایی وجود دارند که ۶۰ درصد بچه‌ها نمی‌دانند، پدرشان چه کسی است. آن‌ها بزرگ‌ترین جنایت را در حق ادیان و قومیت‌ها روا داشته‌اند و حالا مدعی هستند که دیگران درباره حقوق بشر به آن‌ها گزارش دهند.

** آمریکایی‌ها بهترین گریمورهای تاریخ

فرق آمریکا با هیتلر این است که همان کار را انجام می‌دانند، اما کارشان را هوشمندانه می‌کنند. فاشیست‌ها کارشان را گریم نمی‌کردند، اما آمریکایی‌ها بهترین گریمورهای تاریخ جدید هستند، بزرگ‌ترین توهین‌ها را به طرف مقابل می‌کنند و در مقابل مدعی می‌شوند که طرف مقابل توهین کرده است! متأسفانه یک عده در داخل کشور ما هنوز می‌خواهند به آمریکا گزارش بدهند که دموکرات و پایبند به حقوق بشر هستند، این افراد یا خائن هستند یا احمق و یا اینکه مغز و قلبشان سیاه شده است. شما به تنها کشوری که بمب اتم را به ‌کار برده می‌خواهید ثابت کنید که بمب اتم ندارید! آن‌ها مشکلشان بمب اتم نیست. آن‌ها کل ماهیت شما را می‌خواهند، در زمان پهلوی معلوم نبود ایران چقدر نفت صادر می‌کند، همه نفت ایران در دست آمریکا بود، آن‌ها به نوکرهای خودشان هم رحم نمی‌کنند، کل ارتش، ساواک و رسانه‌ها و حتی رؤسای دانشگاه‌های ما هم باید از سفارت آمریکا اجازه می‌گرفتند. بعد این‌ها ادعا می‌کنند که معلم دموکراسی هستند. متأسفانه اسناد لانه جاسوسی آمریکا در ایران نه‌تنها در دنیا بلکه در داخل ایران هم در دسترس نیست و بچه‌های ما و پژوهشگران ما نیز به آن دسترسی ندارند.

در آمریکا شما نمی‌توانید اسناد سفارت این کشور در ایران را چاپ کنید، در ایران هم در دسترس نیست. آن‌ها تا جایی که اعتراض خطری نداشته باشد، کاری ندارند؛ اما وقتی اعتراض با اقبال عمومی مواجه شود، به‌شدت جلوی آن را می‌گیرند. در آمریکا شما آزاد هستید به هرکسی که می‌خواهید توهین کنید، اما نباید درباره صهیونیست‌ها سؤال کنید. در امارات، عمان، قطر و بحرین فرمانده‌های پلیس رسماً انگلیسی هستند. این‌ها کشور نیستند پالایشگاه و پایگاه نظامی آمریکا هستند، این کشورها حتی نظام‌های قبیله‌ای هم نیستند. از نظر آمریکا رژیم عربستان و شاه ایران دموکراتیک بود؛ اما جمهوری اسلامی، سوریه، فلسطین و چند کشور دیگر مانند ونزوئلا، کوبا و کره شمالی ضد دموکراسی! در سال ۱۳۸۸ که ایران بزرگ‌ترین دموکراسی منطقه را به نمایش گذاشت، با بیشترین میزان مشارکت اما در همان سال در انگلستان فقط ۳۰ درصد از مردم در انتخابات شرکت کردند، اینجا مدعی بودند که دموکراسی نیست و درباره انگلستان مدعی بودند که دموکراسی است!

**مجبور به مذاکره شدند!

ساواک و دیگر نهادهای امنیتی کشورهای منطقه هرسال رسماً توسط آمریکایی‌ها و غربی‌ها آموزش داده می‌شدند که چطور افراد را شکنجه بدهند و چطور آن‌ها را زجر بدهند که زودتر اعتراف کنند. در سیا و پنتاگون دانشکده دارند که چطور کودتا راه بیندازیم، چطور شورشی علیه انقلاب‌های یک کشور به راه بیندازیم، چطور انقلاب داخل کشور خودمان را خاموش‌کنیم و همه این‌ها تدریس می‌شود. این‌ها بدترین تروریست‌های جهان را به وجود آورده‌اند و حمایت می‌کنند. ایران اولین کشوری در دنیا بود که بعد از ۲۰۰ سال آمریکایی‌ها را بیرون کرد. هسته‌ای که هیچ اگر ما کل کشور را نیز تعطیل کنیم، باز سر مسائل واهی می‌خواهند به ما حمله کنند؛ اما چرا تاکنون جرئت حمله به ایران را نداشتند و همان کاری که در عراق، افغانستان و لیبی انجام دادند، در ایران انجام نمی‌دهند؟ چون قدرت ایران بسیار زیاد است و زورشان به ایران نمی‌رسد، ما ۱۸ سال است که در حال مذاکره با آمریکا هستیم، ابتدا غیرمستقیم و حالا چند سال است که مستقیم مذاکره می‌کنیم. آمریکایی‌ها مجبور به مذاکره شدند وگرنه روش آن‌ها مذاکره نیست، آن‌ها دستور می‌دهند و هم‌زمان ترور می‌کنند و در مذاکره باج و امتیاز می‌گیرند. آن‌ها به بشر از بالا به پایین نگاه می‌کنند. باید در سطح بین‌المللی دو حرکت انجام شود؛ حرکت اول افشای مبانی حقوق بشر پر از تناقض فلسفی آمریکاست که ما باید میز مذاکره علمی بگذاریم تا مبانی حقوق بشری پر از تناقض آن‌ها را به همه نشان دهیم.

**باربی در پنتاگون ساخته شد!

هنر و سینمای اروپا و غرب صددرصد ایدئولوژیک است، به ما می‌گویند هنر از ایدئولوژی جداست؛ اما باربی در پنتاگون ساخته شد تا زنان ما را هدف بگیرد. مادر و همسر رکن خانواده است، آن‌ها دقیقاً زن که رکن خانواده است را هدف قرار داده‌اند تا خانواده متلاشی شود. جنایتی که غرب و مدرنیته علیه زن و خانواده کرده بی‌سابقه است. تا صد سال پیش زنان آمریکایی حجاب مسیحی داشتند و تعداد کمی از زنان برهنه بودند، اما این‌ها کاری کردند که کل زنان جهان فاحشه شوند. کودک، بی‌پدرومادر شود و در نهایت انسان بی‌پناه شود.

اروپایی‌ها در کشتن انسان‌ها با هم مسابقه گذاشتند و پوست سر بومی‌ها را می‌کندند و می‌گفتند قانون وجود ندارد ما هم پلیس، هم قاضی و هم زندان هستیم، تاریخ برده‌های سیاه آمریکا را ببینید، این‌ها را به خیش می‌بستند و به دهان آن‌ها دهان‌بند می‌زدند و در مقابل کوچک‌ترین تمردی سنگین‌ترین مجازات را برای برده‌ها به کار می‌بردند. آمریکا با نقض و توهین به حقوق بشر درست شده است، همان موقع که سیاه‌ها را تکه‌تکه می‌کردند و می‌کشتند و می‌گفتند ما شما را متمدن کنیم! سازمان ملل و شورای امنیت همه دروغ است. اینجا شورای ناامنی جهان است، هر که بمب اتم دارد حق وتو نیز دارد.

گوانتانامو و ابوغریب تنها دو نمونه کوچک از زندان‌های آمریکا است، صد زندان مخوف مانند این زندان‌ها در دیگر کشورهای جهان وجود دارد. با زندانیان داخل کشور خودشان هم بسیار بدرفتار می‌کنند. عکس‌هایی که از گوانتانامو و ابوغریب منتشر شد، لو نرفته بود آن‌ها خودشان این عکس‌ها را با دو هدف منتشر کردند، تهدید و تحقیر جوانان مسلمان که اگر با ما دربیفتید با این شدت و سختی با شما برخورد می‌کنیم و دوم تحقیر که این هم این کارها را در زمان شاه و در زندان‌های اسرائیل هم انجام دادند؛ بنابراین ما باید در سطح بین‌المللی دو کار را انجام دهیم یکی بحث‌های پیگیرانه فلسفی و حقوقی برای افشای سست‌بنیادی حقوق بشر به سبک غربی و غیردینی است و دیگری افشای جنایت‌های اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها است. ملت‌های اروپا و آمریکا هم مظلوم هستند و بیشترین کارتن‌خواب را در آمریکا دارند، بیشترین خودکشی و تجاوز در آمریکا روی می‌دهد.

سخنرانی پروفسور سلیمانی

پروفسور سلیمانی استاد دانشگاه و محقق در حوزه سلول‌های بنیادی و صاحب کتاب‌های متعدد در این زمینه، در یک سفر کاری به آمریکا بازداشت شده بود و در خصوص بازداشت این‌چنین گفت:

در حقیقت باید بگوییم حقوق نابشر آمریکایی و حقوق بشر هالیوودی. این حقوق بشر چیزی است که در واقعیت وجود ندارد و همه آن چیزهایی که مردم درباره حقوق بشر آمریکایی می‌دانند، نمایشی است. من با دعوت رسمی یک بیمارستان به آمریکا رفتم، در هنگام بازداشت، اولیه‎ترین چیزها را هم آمریکایی‌ها را رعایت نمی‌کردند و به من گفتند در هواپیما ویزای من باطل شده است! چطور ممکن است که ویزای کسی در هواپیما باطل شود؟ اتهام من این بود که دو نفر از دانشجوهای من دارو به ایران آورده‌اند و من را متهم به دور زدن تحریم‌ها می‌کردند. همه بهانه‌های غیرواقعی بودند. حتی به خریدهای کوچک و کم‌قیمتی که من برای خانواده‌ام داشتم هم اشاره می‌کردند که این‌ها بسیار کم‌ارزش بودند و هیچ ربطی به تحریم نداشتند.

در ۱۴ ماهی که در بازداشت بودم تنها یک‌بار دادگاه تشکیل شد و بدون هیچ سندی تفهیم اتهام شد. قاضی به من گفت وثیقه بگذارم و بروم و من هم وثیقه داشتم؛ اما اف‌بی‌آی اجازه نداد که من بروم. ببینید که اف‌بی‎آی می‌تواند نظر قاضی و یک دادگاه را لغو کند. در کجای جهان چنین چیزی ممکن است؟ برای همین حقوق بشر فقط در هالیوود است.

مدت‌های زیادی که من در زندان بودم تفهیم اتهام نشده بودم و متأسفانه با خطرناک‌ترین افراد در یک بازداشتگاه بودم. به من فشارهای روانی زیادی وارد می‌کردند که یا پناهنده بشوم یا به جرمی که مرتکب نشده‌ام اعتراف کنم و سرانجام هم من را مجرم شناختند. خودشان در برگه‌ای که به من دادند، پذیرفته بودند که جرمی نکرده‌ام اما می‌گفتند مجبوری که اعتراف کنی جرم کرده‌ای! واقعاً تناقض تأسف‌آوری بود.

در زندان سیاه‌پوستانی را دیدم که به جرم نداشتن مجوز اسلحه باید ۳ تا ۷ سال در زندان می‌ماندند؛ اما سفیدپوستانی را دیدم که شخصی را کشته بودند؛ اما بعد از دو ماه آزاد می‌شدند. آن‌ها می‌گفتند شما تحت‌فشار کاری و فشار عصبی اقدام به کشتن کسی کرده‌ای و باید بروید تا تحت درمان قرار بگیرید. آن‌ها ادعا می‌کنند که فرقی بین سیاه‌وسفید وجود ندارد و همه یکسان هستند اما آن چیزی که من دیدم؛ بسیار متفاوت از این ادعا بود.

زمانی که سرانجام می‌خواستند من را آزاد کنند با وضعیت بسیار بدی من را از بازداشتگاه بیرون آوردند. به دلیل اینکه در زندان پزشک خوبی نبود، من بسیاری از زندانیان را در زمان اقامتم در زندان معالجه کرده بودم و بسیاری از زندانیان ارتباط خوبی با من داشتند؛ اما مسئولان زندان برای اینکه شخصیت من را پیش دیگران بشکنند روز آخر دست پا و کمرم را با زنجیر بستند و تا فرودگاه با همین زنجیرها من را آوردند؛ مثل یک خلاف‌کار بزرگ. این واقعیت‌ها هرگز در فیلم‌ها نشان داده نمی‌شود.

بازداشتگاه آمریکا بسیار کثیف بود، پزشک درستی وجود نداشت. آن‌ها حقوق اولیه بازداشت‌شده‌ها و زندانی‌ها را هم رعایت نمی‌کردند. حتی به من لباس‌زیر استفاده شده دیگران را می‌دادند. متأسفانه آن‌ها با ظاهر قشنگشان و فیلم‌هایشان همه دنیا را فریب داده‌اند. مشکل آن‌ها با ما این است که نمی‌خواهند ببینند کشوری روی پای خود ایستاده است یا باید برای آن‌ها کار کنیم یا اصلاً نباشیم.

سخنرانی زهره الهیان

«زهره الهیان» رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی این‌گونه بیان کرد:

جنایت آمریکا روشن است و این وظیفه شما و ما را بیشتر می‌کند. با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب که با حضور نخبگان به تبیین ابعاد جنایت آمریکا پرداخته شود، وظیفه ما در این عرصه بیشتر خواهد شد و این نباید محدود به هفته حقوق بشر آمریکایی شود. امروز ما متوجه میزان انزجار ملت‌ها از آمریکا هستیم و این نتیجه استقامت و پایداری ملت بزرگی مثل ملت ایران است که به فرموده شهید سردار سلیمانی ملت ایران به تجربه ثابت کرده، ملتی است که شایستگی این را دارد که با آمریکا مبارزه کند و آمریکا را شکست بدهد. امروز اگر شما می‌بینید نهضت بیداری ملت‌های آزاده جهان نه‌تنها مسلمانان و ملت‌های آزاده جهان حتی تا اقصا نقاط جهان پیشرفته و تا آمریکای لاتین و کشورهای آفریقایی و حتی در بین کشورهای اروپایی گسترده شده نتیجه استقامت ملت ایران است.

**شعار زنده‌باد ایران

هفته گذشته انتخاباتی در کلمبیا برگزار شد؛ رئیس‌جمهور کلمبیا فردی انتخاب شد که در دفاع و بزرگداشت سردار سلیمانی توییت می‌زند؛ یعنی کلمبیایی که حیاط‌خلوت آمریکا است و همواره جریانات غرب‌گرا در آنجا حاکمیت داشتند، امروز مردم آن به فردی رأی می‌دهند که در حمایت از سردار سلیمانی توییت زده است.

دو هفته پیش سفری به ونزوئلا داشتم و در جمع دانشگاهیان رهبران نهضت‌های اجتماعی آنجا حضور داشتم که شعار اصلی‌شان زنده‌باد ایران و درواقع مرگ بر صهیونیسم و مرگ بر آمریکا بود. آمریکا در عراق و در هر جای دیگر که دخالت می‌کند، نتیجه‌اش ناامنی، جنگ داخلی و کشتار می‌شود. مردم ونزوئلا باوجود سختی‌ها و مشکلات جدی اقتصادی که آمریکا به آن‌ها تحمیل کرده به‌شدت از رژیم صهیونیستی و آمریکا متنفر هستند. منشأ این حرکت امام خمینی (ره) است که باعث بیداری ملت‌های جهان شده است.

ملت‌هایی که استعمار غربی و استعمار آمریکایی را تجربه کرده‌اند، امروز به جمهوری اسلامی ایران روی آورده‌اند و این نتیجه پایداری ملت ایران است. هر جنایت حقوق بشری که آمریکا علیه ملت ایران انجام داده باعث شد که ملت ما مستحکم‌تر شود. در میان پرونده‌های نقض حقوق بشر آمریکا همین یک پرونده ترور سردار برای افشای ماهیت ضد حقوق بشری آمریکا کافی است. آمریکا همواره شعار مبارزه با تروریسم و شعار مبارزه با داعش می‌دهد، ولی در مقابل فرمانده ای که داعش را به زانو درآورد و شکست داد؛ این‌گونه جنایتکارانه عمل می‌کند و سردار ما را به شهادت می‌رساند. البته با پیگیری این پرونده در سطح قوه قضاییه و هم در کمیته حقوق بشر مجلس، دنبال آن هستیم تا عاملان ترور سردار در واقع به مجازات عمل جنایتکارانه خود برسند و قطعاً ما انتقام سختی از عاملان این جنایت می‌گیریم.

آنچه مسلم است اینکه وضعیت حقوق بشر آمریکایی آنقدر واضح و مبرهن است که الان در مجامع بین‌المللی و در سازمان‌های حقوق بشری و در واقع ارکان سازمان ملل قطعنامه و بیانیه صادر شده است. در دوره اوباما، پرونده حقوق بشر آمریکا در شورای حقوق بشر مطرح شد و به‌طور بی‌سابقه‌ای این کشور بیش از همه کشورها توصیه‌های حقوق بشری دریافت کرد.

البته مقامات آمریکایی تلاش می‌کنند که ملت‌ها به‌خصوص ملت خودشان را بی‌اطلاع نگه دارند، گزارشگر ویژه سازمان ملل چندی پیش به ایران آمد، او در گزارش خود آثار مخفی اقدامات یک‌جانبه‌گرایانه آمریکا علیه ایران را نشان داد و اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران نقض قوانین بین‌الملل است و آمریکا ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران را مسدود کرده و با تحریم دارو، غذا و تجهیزات پزشکی باعث مرگ تعداد زیادی از ایرانیان شده است.

ما در کمیته حقوق بشر مجلس مکاتبات زیادی با مجامع حقوق بشری داشتیم، ظرفیت‌های قانونی خوبی هم برای محکوم کردن اقدامات و جنایت‌های حقوق بشری آمریکا داریم. از جمله اینکه وزارت امور خارجه باید طبق قانون هرسال در ۱۳ آبان از جنایت‌های حقوق بشری آمریکا فهرستی تهیه و آن را به مجامع بین‌المللی ارسال کند.

 

پاسخ بدهید