ارسال پیامک / info@womenrightful.com
info@womenrightful.com

اجرای طرح پژوهش شیوع ناباروری در ۴ شهرستان استان مرکزی

صیانت از حقوق زنان > بلاگ > اجرای طرح پژوهش شیوع ناباروری در ۴ شهرستان استان مرکزی

کارشناس سلامت باروری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک از اجرای طرح پژوهش شیوع ناباروری و تعیین عوامل موثر بر آن در ۴ شهرستان استان مرکزی خبر داد.

اکرم احمدلو در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: این طرح توسط موسسه ملی تحقیقات سلامت طراحی و تصویب شده و از طریق پرسشگری و نمونه‌گیری تصادفی اجرایی می‌شود.

وی بازه زمانی اجرای این طرح را از ۱۸ آبانماه تا پایان آذرماه ۹۸ دانست که در شهرستان های اراک، تفرش، کمیجان و زرندیه اجرایی می شود و گفت: باروری یکی از اتفاقات مهم زندگی مشترک زوجین است و داشتن فرزند به استحکام خانواده کمک می‌کند.

احمدلو با تاکید بر اینکه برخورداری از تعداد فرزند کافی حق مسلم افراد جامعه است، بیان کرد: ناباروری به این معناست که “زوجین به مدت یک سال خواهان فرزند باشند و از هیچ روش پیشگیرانه‌ای استفاده نکنند، اما بچه دار نشوند”.

وی با بیان اینکه پیگیری، تشخیص و درمان ناباروری هرساله هزینه‌های سنگینی را به جامعه و زوجین تحمیل می کند، تصریح کرد: در صورتی که سن خانم از ۳۵ سال بیشتر باشد، عدم بارداری او در مدت ۶ ماه، ناباروری قلمداد می‌شود که در دو بخش اولیه و ثانویه قابل تقسیم‌بندی است.

کارشناس سلامت باروری مرکز بهداشت استان مرکزی با بیان اینکه از هر ۱۰ زوج یک زوج ناباروری اولیه یا ثانویه را تجربه می‌کند، گفت: در ناباروری اولیه مادر تجربه هیچ گونه بارداری را ندارد ولی در ناباروری ثانویه مادر تجربه بارداری دارد، ولو اینکه نتیجه باردای منجر به تولد فرزند سالم نشده باشد.

وی اظهار کرد: تقریبا ۴۰ درصد ناباروری‌ها با عوامل مرتبط با زنان نظیر بسته بودن لوله‌ها یا نبود تخمک‌گذاری مرتبط است، حدود ۴۰ درصد ناباروری نیز ناشی از عوامل مردانه نظیر کاهش تعداد یا حرکت اسپرم است و در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد موارد، علت ناباروری نامشخص است به طوری که علیرغم طبیعی بودن آزمایشات، دلیل قطعی برای باردار نشدن وجود ندارد.

احمدلو با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری در ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ مبنی بر ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری، پیگیری و کاهش ناباروری در بند ۳ سیاست‌های جمعیتی و توجه به موضوع در برنامه دهم از برنامه‌های ملی طرح تحول سلامت، اظهار کرد: آمار قابل قبولی از میزان ناباروری در کشور رسما اعلام نشده است در حالی که تعیین فراوانی ناباروری در جامعه می‌تواند به برنامه ریزان نظام سلامت در برنامه‌ریزی دقیق‌تر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کمک کند.

وی تاکید کرد: کمک به زوجین کم بارور یا نابارور ضمن تاثیر مثبت در ارتقای نرخ باروری کلی جامعه، سبب ارتقای شاخص سلامت روان جامعه خواهد شد که در این راستا به منظور برنامه‌ریزی مناسب و موثر در زمینه ناباروری و پیشگیری از آن، طرح پژوهش شیوع ناباروری در جمهوری اسلامی و تعیین عوامل موثر بر آن طراحی شد.

کارشناس سلامت باروری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: لازم است که شهروندان با پرسشگران حوزه سلامت که برای نمونه‌گیری به درب منازل مراجعه می‌کنند همکاری داشته باشند و امید است این طرح بتواند نتایج دقیق و قابل اعتمادی در زمینه میزان شیوع ناباروری ارائه کند و برخی از عوامل موثر بر کاهش، پیشگیری و درمان و چگونگی دسترسی بیماران به مراکز تخصصی ناباروری بررسی شود.

پاسخ بدهید