ارسال پیامک / info@womenrightful.com
info@womenrightful.com

زن و شوهر قدردان تلاش های یکدیگر باشند/ تربیت فرزندان را یک کار زنانه ندانیم

صیانت از حقوق زنان > بلاگ > زن و شوهر قدردان تلاش های یکدیگر باشند/ تربیت فرزندان را یک کار زنانه ندانیم

زن و شوهر قدردان تلاش های یکدیگر باشند/ تربیت فرزندان را یک کار زنانه ندانیم

یک روانشناس، از پدر و مادرها خواست بسته به سن فرزندان به آنان کار واگذار کنند و افزود: در یک خانه کارها باید با همبستگی و مشارکت سالم انجام شود و زن و شوهر قدردان تلاش های یکدیگر در خارج و داخل خانه باشند و همچنین از فرزندان در قبال انجام وظایف قدردانی کنند.

دکتر مقصو فقیرپور در گفت وگو با ایسنا، یکی از مهمترین راهکارها برای ایجاد مسئولیت پذیری در فرزندان را تقسیم وظایف خانه دانست و اظهار کرد: در بسیاری از مواقع شاهد هستیم که مادر خانواده کارها را انجام می دهد و خسته می شود و احساس خستگی خود را به صورت غر و گله و شکوه بروز می دهد.

وی با بیان اینکه پدر و مادرها باید قبل از خسته شدن یک مدیریت برای کارهای خود اعمال کنند، افزود: والدین باید اقدام به تقسیم عادلانه و به دور از اجبار وظایف خانه بین همسر و فرزندان کنند تا فرزندان مسئولیت پذیری را یاد بگیرند. به ویژه مادران باید کارهای خانه را بین فرزندان تقسیم کنند و هر کدام از اعضای خانواده بخشی از کارها را بر عهده بگیرند و انجام دهند.

این متخصص روانشناسی، کمک کردن همسر و فرزندان در کارهای خانه را موجب کاهش فشار بر مادر دانست و تصریح کرد: کمک کردن اعضای خانواده به یکدیگر موجب کاهش بروز خستگی ها و نگرانی ها و گله ها می شود.

فقیرپور، با تاکید بر لزوم برقراری انعظاف پذیری متعادل در خانواده، عنوان کرد: هرچقدر زن و شوهر و فرزندان همبستگی عاطفی درون خانواده را زیاد کنند، می توانند گفت وگوی سالم داشته باشند و اگر این گفت وگوها رواج پیدا کند، مشارکت اعضای خانواده در وظایفی که بر عهده آنان گذاشته شده هم بالا می رود.

وی با بیان اینکه برخی از مردان کار کردن در بیرون خانه و پول درآوردن را به معنی فارغ شدن از مسئولیت های داخل خانه به ویژه تربیت فرزندان می دانند، خاطرنشان کرد: مردان باید این نگرش آسیب زا را تغییر دهند، زیرا امروزه زنان در عرصه های مختلف پا به پای مردان کار می کنند و لذا نمی توانیم نقش مادران را تنها به خانه داری و بچه داری و امورات خانه محدود کنیم.

این متخصص روانشناسی، با تاکید بر لزوم آگاه سازی جامعه درباره وظایف یکسان زن و شوهر در خانه به ویزه تربیت فرزندان، یادآور شد: نباید تربیت فرزندان را یک کار زنانه بدانیم، زیرا اگر فقط مادر نقش تربیتی فرزند از نوزادی تا جوانی را بر عهده بگیرد، تربیت ناقص پیش می رود.

وی نگهداری از فرزندان را بسیار دشوار دانست که معمولا توسط مادر انجام می شود و عنوان کرد: نگهداری از یک کودک خردسال به تنهایی فشار زیادی بر مادر وارد می کند و لذا سایر اعضای خانواده به ویژه پدر باید این خستگی را درک کند و خودش را شریک نگهداری و تربیت فرزندان بداند.

فقیرپور، با بیان اینکه پدران نباید کار خانه و تربیت فرزندان را سبک بشمارند، اضافه کرد: متاسفانه برخی از مردان با دیدگاه سنتی مشارکت در کار خانه و نگهداری از فرزندان خردسال را لطمه به مردانگی خود می دانند.

این روانشناس، از پدر و مادرها خواست بسته به سن فرزندان به آنان کار واگذار کنند تا فرزندان همکار خانه شوند و کار گروهی و مشارکتی را یاد بگیرند و افزود: در یک خانه کارها باید با همبستگی و مشارکت سالم انجام شود و زن و شوهر قدردان تلاش های یکدیگر در خارج و داخل خانه باشند و همچنین از فرزندان در قبال انجام وظایف قدردانی کنند تا علاوه بر انجام کلیه کارها، فشار به یکی از اعضا وارد نشود.

وی با بیان اینکه والدین مسئولیت دادن به فرزندان را محور تربیت قرار دهند، خاطرنشان کرد: بی تردید فرزندان مسئولیت پذیری را در خانواده یاد می گیرند و وقتی به فرزندان مسئولیت های کوچک می دهیم، آنان را برای مسئولیت پذیری های آینده تربیت می کنیم تا پدر و مادرهای مسئولیت پذیری برای فرزندان خود باشند.

فقیرپور، با تاکید بر لزوم تدارک برای تفریح در کنار تدارک برای مسئولیت پذیری، اظهار کرد: خانواده یک سیستم فیزیکی نیست، بلکه عاطفی است و باید تقسیم وظایف به تناسب توان همسر و فرزندان صورت گیرد، زیرا توانایی افراد با یکدیگر متفاوت است. همچنین اعضای خانواده نیاز به تفریح دارند و باید برای انتخاب تفریح هم گفت وگو داشته باشیم.

وی با بیان اینکه پدر و مادر کلیه امور خانه را مشخص و سپس تقسیم کنند، متذکر شد: پدر و مادر از طریق گفت وگو وظایف را بر عهده فرزندان بگذارند و ناظر بر نحوه انجام آن کارها باشند و اگر عضوی در انجام وظیفه خود ناتوان است، کمک به رفع مشکلات شود.

پاسخ بدهید