ارسال پیامک / info@womenrightful.com
info@womenrightful.com
صیانت از حقوق زنان > حق بر سلامت > زرشک در درمان سرطان پستان مفید است

زرشک در درمان سرطان پستان مفید است

محققان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در یک طرح تحقیقاتی ثابت کردند که زرشک در درمان سرطان پستان مفید است.

برپایه نتایج طرح تحقیقاتی ” بررسی سمیت سلولی و آپوپتوز ناشی از فراکسیون‌ها و ساب فراکسیون‌های عصاره اتانولی میوه زرشک در رده سلولی سرطان پستان (MCF-7)” که در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد و روز سه شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، مشخص گردید عصاره اتانولی میوه زرشک بر روی سلول‌های سرطان پستان موثر است.

این تحقیق توسط دکتر «یلدا شکوهی‌نیا» با همکاری «سبحان غفوریان»، «احسان غفوریان» و «نسترن قیاسوند» در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد.

محققین در این مطالعه دریافتند که ترکیب بربرین در ریشه، پوست و ساقه این گیاه یافت می‌شود که این ترکیب دارای فعالیت آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و اثرات ضد سرطانی است.

بربرین می‌تواند رشد و تکثیر را در رده‌های سلولی متفاوت سرکوب کند و سرطان پستان اولین عامل مرگ و میر زنان در جهان است.

در این تحقیق به بررسی اثر عصاره اتانولی میوه زرشک بر روی سلول‌های سرطان پستان پرداخته شد که پس از آماده‌سازی عصاره اتانولی زرشک، عصاره حاصل بر روی سلول‌های سرطانی پستان اثر داده شد.

 نتایج این تحقیق نشان داد غلظت کمی از عصاره خام می‌تواند پنجاه درصد از سلول‌های سرطانی پستان را از بین ببرد.

امروزه گیاهان دارویی نقش مهمی در درمان و پزشکی دارند. گیاه زرشک یکی از گیاهانی است که سابقه طولانی در درمان انواع سرطان داشته است. ریشه، پوست و میوه زرشک حاوی مواد موثره مانند ایزوکینولین آلکالوئید است که مهمترین ترکیب فعال زرشک است.

به گزارش ایرنا؛ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه در سال ۱۳۴۷ با مدرسه عالی پرستاری کار خود را آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۵۴ با تبدیل شدن به دانشکده پزشکی به خدمت رسانی به مردم خطه غرب کشور همت گماشت.

دانشکده پزشکی پس از انقلاب شکوهمند اسلامی در سال ۱۳۶۴ با تبدیل شدن به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه قوام بیشتری گرفت و علاوه بر امر درمان و آموزش به پژوهش، نوآوری و تلاش برای پیشرفت علوم پزشکی و پیراپزشکی پرداخت.

این دانشگاه هم اکنون دارای هشت معاونت، هشت دانشکده، هفت مرکز آموزشی درمانی در شهرستان کرمانشاه، ۱۷ بیمارستان و ۱۴ شبکه بهداشت و درمان در شهرستان‌ها است.

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هشت دانشکده دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و مامایی، بهداشت، تغذیه، پیراپزشکی و دانشکده پرستاری سنقر و کلیایی دارد.

۸۵ رشته تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مقاطع مختلف دایر است که از این تعداد ۱۴ رشته در مقطع PHD (دکترای تخصصی) است و ۲۰ رشته در دستیاری تخصصی، سه رشته دکترای عمومی (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی)، ۲۵ رشته کارشناسی ارشد، ۲۲ رشته کارشناسی و ۲ رشته کاردانی است.

این دانشگاه همچنین ۴۵۳ عضو هیأت علمی دارد.

۱۱۶ دانشجوی خارجی نیز در رشته‌های دکترای عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.

براساس آمارها سالانه بیش از ۸۰۰ مقاله در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تولید و منتشر می‌شود.

منبع: ایرنا

پاسخ بدهید