ارسال پیامک / info@womenrightful.com
info@womenrightful.com
صیانت از حقوق زنان > بلاگ > ۱۴۲ نفر از بانوان در حوزه فناوری فعال هستند

رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل گفت: در حال حاضر ۱۴۲ نفر از بانوان استان اردبیل در حوزه فناوری‌های جدید مشغول فعالیت هستند که ۸ نفر از آنها مدیرعامل این شرکت‌ها محسوب می‌شوند.

به گزارش ایسنا حبیب ابراهیم‌پور در نشست با مشاورین بانوان دستگاه‌های اجرایی استان اردبیل اظهار کرد: ما در دو ساختمان پنج طبقه با ۷۲ واحد فناوری در حال حاضر فعالیت می‌کنیم و در کنار این فضا سعی کردیم تا در ضلع شرقی دانشگاه آزاد اسلامی ساختمان شاهد مجموعه‌ای را راه‌اندازی کنیم تا برخی از شرکت‌های ما در آنجا مستقر شوند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این ساختمان‌ها بخشی از شرکت‌های توانمند ما در شهرک‌های صنعتی شماره یک و دو اردبیل به صورت کارگاهی فعالیت می‌کنند که فعالیت آنها در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، گیاهان دارویی و … است به طوری که برای اولین بار تولید گیاهان دارویی صنعتی  با پرورش گونه‌ای اهلی مدنظر قرار گرفته است.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل افزود: پارک علم و فناوری در دنیا بیش از ۶۰ سال قدمت دارد اما در کشورمان ایران از سال ۶۹ با راه‌اندازی پارک علم و فناوری اصفهان توسعه در این بخش شروع شد اما در استان اردبیل با یک تاخیر ۲۵ ساله پارک علم و فناوری از سال ۹۴ فعالیت خود را آغاز کرده به طوری که هم اکنون بیش از ۲۵۰ واحد فناور در پارک مستقر بوده و فعالیت می‌کند.
ابراهیم‌پور ادامه داد: تمام مزایایی که در منطقه آزاد تجاری و اقتصادی وجود دارد، در پارک مهیاست و ما به راحتی می‌توانیم فعالان این بخش را از معافیت های مالیاتی، گمرکی و سایر مزایا بهره‌مند سازیم.
وی بیان کرد: ۱۵۰ واحد از این واحدهای فناور در مرحله ساخت نمونه‌های آزمایشگاهی هستند، تعداد ۹۰ واحد به مرحله تولید رسیده و ۲۷ شرکت دانش بنیان نیز در استان فعال است که در نیمه اول امسال ۷ شرکت دانش بنیان به این مجموعه افزوده شده است.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل تصریح کرد: در کشورمان ۴ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان فعال است که سهم اردبیل بسیار پائین بوده و امیدواریم به سرعت توسعه شرکت‌های دانش بنیان را با تقویت دانش فنی و تولید محصولات صادرات محور شاهد باشیم.
ابراهیم‌پور نمونه تولیدات این شرکت‌های دانش بنیان و فناور را تولید چهار قلم گندم متناسب با اقلیم و شرایط خاص مناطق کشور، تولید درخت اورس با عمل‌آوری سه ماهه، تولید سنسور خودرو، اسماربلوتوث، نانوپودر و … اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ۱۴۲ نفر از بانوان استان اردبیل در حوزه فناوری مشغول کار هستند که این تعداد از مجموع ۷۰۰ نفری است که در این حوزه فعالیت دارند و ما باید این تعداد را تا آخر سال به یک هزار و ۳۰۰ نفر افزایش دهیم.
وی بیان کرد: ما حتی اتاق جلسه خود را به این شرکت‌های فناور بومی اختصاص دادیم و به زودی اپلیکیشن تفکیک زباله از مبدا در استان راه‌اندازی خواهد شد که جوانان ما در تهیه این اپلیکیشن پیشقدم بوده‌اند.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل به چهار مرحله فعالیت پارک علم و فناوری در پذیرش علاقمندان و فناوران اشاره و اظهار کرد: در مرحله اول با پذیرش ایده‌های جدید سعی می‌شود تا در یک فرصت ۶ ماهه و پرداخت تسهیلات بلاعوض تا سقف پنج میلیون تومان از فناوران حمایت شده تا تولید آزمایشگاهی انجام شود.
ابراهیم‌پور اضافه کرد: مرحله دوم مرحله رشد است که در یک فرصت زمانی یک تا سه ساله به تولید انبوه کمک می‌شود و در مرحله سوم در یک بازه زمانی یک ماهه تا سه ساله تجا‌ری‌سازی و فروش محصول با حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی مدنظر قرار گرفته و از فناوران
حمایت می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: مرحله چهارم مرحله دانش بنیان است که از تولید محصول حمایت شده و صاحبان شرکت‌های دانش بنیان از مزایای مناطق آزاد بهره‌مند می‌شوند.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل گفت: علاوه بر پارک دانشگاه محقق اردبیلی، علوم پزشکی، پیام نور و جهاد دانشگاهی نیز واحدهای فناور دارند که در مجموع با احتساب واحدهای فناور پارک تعداد واحدهای فناور استان به ۳۸۰ مورد خواهد رسید.
ابراهیم‌پور از بانوان خواست؛ تا در معرفی ایده‌ها که بیشتر با محوریت خانواده‌ها شکل می‌گیرد، حمایت کرده و نسبت به شناساندن فعالیت‌های پارک در ابعاد اجتماعی و خانوادگی تلاش کنند.
وی افزود: ۹۵ درصد جامعه ما فعالیت‌های پارک را نمی‌شناسند در حالی که باید در کنار مسئولین فردی و سازمانی در یک مسئولیت اجتماعی سعی کنیم تا فعالیت پارک و حمایت از ایده‌های نوآورانه را معرفی کرده و این جمع به عنوان سفیر پارک علم و فناوری عمل کنند.
عضو شورای اداری استان اردبیل بیان کرد: به محض فعالیت هر واحد فناور حداقل زمینه اشتغال سه نفر فراهم می‌آید و ما به راحتی می‌توانیم با معرفی صاحبان ایده‌ها و فناوری‌های جدید بستر تولید این محصولات متنوع را فراهم کنیم.
ابراهیم‌پور تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد دانشجویان دانشگاه‌های استان بانوان هستند که قطعا به محض فارغ‌التحصیل شدن نیاز به اشتغال و استخدام دارند که البته دولت به تنهایی نمی‌تواند زمینه این اشتغال و کارآفرینی را فراهم کند.
وی حمایت‌های پارک علم و فناوری را از کارآفرینان با پرداخت ۵ میلیون تومان بلاعوض در گام اول تا پرداخت ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات چهار درصد برای کارآفرینان یادآور شد و گفت: از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و با ضمانت پارک علم و فناوری برای صاحبان ۲۲ شرکت فناورر و دانش بنیان بیش از ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و در کنار این امر به خریداران این محصولات نیز تسهیلاتی ارائه می‌شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل در پایان بیان کرد: با طی ۱۵ سال فعالیت شرکت‌های دانش بنیان این شرک‌ت‌ها بعد از توانمندی به شهرک انتقال یافته و با برند خاص تولید محصول می‌کنند و ما اخیرا کارخانه نوآوری را نیز در همین راستا در اردبیل راه‌اندازی کردیم.

پاسخ بدهید