ارسال پیامک / info@womenrightful.com
info@womenrightful.com
صیانت از حقوق زنان > بلاگ > باید تا ۱۴۰۰ مدیران زن استان به ۳۰ درصد برسند

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: قرار است تا سال ۱۴۰۰ تعداد بانوان در پست‌های مدیریتی استان به ۳۰ درصد برسد و پیش‌بینی برای امسال ۲۰ درصد است که تا کنون ۱۷ درصد از برنامه‌ریزی سطح استان محقق شده است.

طاهره طهماسبی امروز، ۳ بهمن‌ماه، در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سالن شهید باهنر استانداری خراسان رضوی، اظهار کرد: یکی از طرح‌های معاونت امور بانوان و خانواده که امسال اجرایی شده، انعقاد تفاهم‌نامه با وزارت کار و جهاد دانشگاهی با عنوان طرح ملی توانمندسازی اقتصادی بانوان است. از۶۰۰۰ نفری که در سطح کشور مشخص شدند، ۷۷۰ نفر را به استان ما اختصاص دادند.

وی افزود: برآورد کردیم در هر شهرستان با توجه به تعداد زنان سرپرست خانواده، دست به انتخاب بزنیم و جهاد دانشگاهی با همکاری معاونت امور بانوان و خانواده و وزارت کار پیگیری می‌کنند. تفاهم‌نامه معاونت زنان با بانک رفاه نیز ۸۱۹۰ میلیون ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ۳۰ میلیون ریالی برای ۲۷۳ نفر از بانوان بدسرپرست، خود سرپرست و دختران مجرد بالای ۴۰ سال منعقد شده که ابلاغ به بانک صورت گرفته و اکنون در مراحل پرداخت تسهیلات است.

طهماسبی بیان کرد: طرح توان‌افزایی و ارتقاء تاب‌آوری اجتماعی در جوامع محلی را داشتیم که در سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ در راستای تفاهم‌نامه‌های استاندار و معاونت بانوان و خانواده سابق اجرا شد که در راستای ارتقاء تاب‌آوری‌های اجتماعی در جوامع محلی با هدف افزایش سطح سلامت روانی، جسمانی و اجتماعی خانواده‌ها بوده است. ابتکار استان این بوده که برای واحدهای اقتصادی و کارآفرینی نیز این طرح را استفاده کردیم. در روستاها نیز این طرح اجرا شد. در سال ۹۵، ۴۰ هزار و ۷۲۰ نفر ساعت، سال ۹۶، ۴۱ هزار و ۶۰۰ نفر ساعت و در سال ۹۸، ۴۳ هزار و ۶۸۰ نفر ساعت آموزش انجام شد.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی، ادامه داد: در مهرماه سال جاری در حوزه زنان ۲۱ تفاهم‌نامه توسط ۱۴ بانوی توانمند استان برای ۷۹ روستا در ۹ شهرستان منعقد شده است. هر هفته با معین‌ها جلسه داریم تا به نتیجه برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که بانوان پیگیر هستند، بازارچه‌های دایمی برای فروش محصولات است. اقتصاد مقاومتی از روستا شروع می‌شود و باید به بازار ختم شود. بحث بازار یکی از دغدغه‌های آنهاست. این بازارچه‌ها را در چند شهرستان راه‌اندازی کردیم و امیدواریم در مشهد نیز این اتفاق بیفتد. تاکنون بازار تخصصی پوشاک بانوان با ۴۰ غرفه را در آبان ماه افتتاح کردیم و پیش‌بینی می‌شود حداقل تا پایان سال ۱۰ بازار را راه‌اندازی کنیم. باید ۵۰۰۰ بانوی توانمند و توسعه‌گر در استان را شناسایی کنیم که تاکنون ۹۸۱ نفر را شناسایی کردیم که هر کدام در عرصه کاری خود برای ۵ تا یک‌هزار نفر اشتغال ایجاد کردند.

طهماسبی اضافه کرد: راه‌اندازی دور دوم مجمع مشورتی زنان نیز امسال انجام شد. دوره دوساله اول شهریور ماه به اتمام رسید و دوره دوم با ۱۲۰۰ بانوی فرهیخته بود. چند طرح نیز تهیه شد و برخی در مرحله اجراست. طرح گنجینه بانوان را داریم تا بتوانیم از زیورآلات در اختیار بانوان در فرایند توسعه استان استفاده‌کنیم. طرح دیگر سایبان امید برای بانوان مطلقه است که سال گذشته ۱۸ هزار بانوی مطلقه داشتیم. طرح حکمیت نیز در یکی از شهرستان‌ها اجرا شده و توانسته آمار طلاق را کاهش دهد. طرح خانه محبت و طرح مهر ماندگار نیز از دیگر طرح‌ها هستند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی در خصوص پست‌های مدیریتی زنان در استان، گفت: زمانی که آقای رزم‌حسینی به استان آمدند، کمیته هفت نفره انتصاب بانوان را ‌در استان شکل دادند. قرار است تا سال ۱۴۰۰ تعداد بانوان در پست‌های مدیریتی به ۳۰ درصد برسد و پیش‌بینی برای امسال ۲۰ درصد است که تاکنون ۱۷ درصد از برنامه‌ریزی سطح استان محقق شده و برای اولین بار معاون استاندار، بخشدار و معاون فرماندار زن داریم.

پاسخ بدهید